İngiltere Öğrenci Vizesi

İngiltere Öğrenci Vizesi için gerekli evraklar

1.  Vize Başvuru Formu
2.  En az bir yıl geçerliliği olan pasaport
3.  3,5x4,5 mm kafa çapında iki adet fotoğraf (arka fon beyaz)
4.  Okuldan kabul mektubu
5.  Ailesinin veya kendisinin maddi durum belgeleri
6.  İngilizce eğitimi alındığına dair belgeler
7.  Askerlik durumu belgesi
8.  Öğrenciler için İngilizce tercümeli öğrenci belgesi
9.  Öğrenci olmayanlar için son mezun olduğu okuldan diploma veya İngilizce tercümeli çıkış belgesi
10. Evlilik cüzdanı fotokopisi (Evliler için)
11. Ev, arsa, tapu, araç ruhsatı, gayrimenkule ait evraklar
12. Vukuatlı nüfus kayıt örneği
13. Seyahat sağlık sigortası

 

İngiltere Büyükelçiliği, İngiltere Uzatmalı Öğrenci Vizesi Evrak Listesi

1. Vize Başvuru Formu
2. En az bir yıl geçerliliği olan pasaport
3. 3,5x4,5 mm kafa çapında iki adet fotoğraf (arka fon beyaz)
4. Okuldan öğrenime kabul teyidi
5. Öğrenci belgesi veya diploma, transcript
6. Banka hesap cüzdanı
7. Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve İngilizce tercümesi
8. Seyahat sağlık sigortası 
9. İngilizce seviyenizi belirtir sınav sonuç belgesi